♦Prenumerant – klicka på rubriken och du får den senaste uppdateringen.♦
Vi har tyvärr ingen möjlighet att besvara frågor via Kontakter nederst på sidorna. Vänd dig till värden för aktiviteten eller kontakter@angarngruppen.se
JULIS MÅNADSRUNDA. Årets sjunde runda startade med storspov och slutade med gråsparv. Däremellan några ovanligare fågelarter. Fika och artgenomgång hör till de viktigare inslagen. Vår idoge månadsrundeberättare Gunnar Hesse gjorde en avvikning i Skesta hage för koll av svartfläckig blåvinge och missade gråsparven. Här kan du läsa vidare.
Veckans Fotograf är nu Roffe Andersson – nestorn i fotogruppen. En gråsiska fångad i ett ögonblick och vattens inspirerande former fastnar i minneskortet. Till Veckans Fotograf.
Det finns mycket att berätta om Angarnssjöängen. Det här är inlägg nr 341 sen 2012. Det år vi blev digitala i våra medlemskontakter.
Vi har webbplatsen som alltid är uppdaterad, där vi berättar om våra kommande aktiviteter i programmet. Och när de är genomförda har vi duktiga skribenter som berättar om vad vi gjort på månadsrundor, exkursioner och mycket annat. Kompletterat med bilder. På webbplatsen finns mängder av fakta och bilder, om allt som berör föreningen och sjöängen. Under Obsar finns hjälp med artning och rapportering. Surfa gärna runt. Vi har valt att webbplatsen är tillgänglig för alla, för att lätt sprida kunskap om Angarnssjöängen och hur Angarngruppen arbetar med inventeringar och naturvård.
Vår medlemstidning Rallen kommer 4 ggr/år och ingår i medlemsavgiften och innehåller nyskrivna artiklar om det mesta som rör flora och fauna i sjöängen. Den finns i både digital form för utskick via mail och pappersversion via brevpost. Det senare är dyrt och vi önskar att ”alla” går över till mailversionen. Alla nr. utom de fyra senaste finns under menyn Angarngruppen
Då och då ger vi ut Meddelanden från Angarngruppen. Det kan vara sammanställningar av många års fakta och historia. Återfinns under menyn Angarngruppen.
Till slut det mest digitala – vi på Facebook. Med fantastiska bilder av djur, växter och natur. allt från en sjöäng i Angarn,
BIOBLITZen är nu klar för sjätte året. Vi har undersökt och artat allt vi hittat i Skesta Hage. Ulric Ilveus är samordnare och har skrivit om rödlistningar, olika artgrupper och hur det gick till. Bilder visar olika metoder och sätt att ta sig an olika växter och djur. Artikeln avslutas med Gun Larssons detaljerade insektsbilder. Med ett klick kan du läsa om Bioblitzen här.
Månadens bild med trollsländor i någon form, förlängs två veckor in juli. Men det blir snart dags att ladda om kameran inför julis Månadens bild, som inte helt osökt blir temat fjärilar. Kan en larv konkurrera med en imago, eller en avspänd puppa vilande i sin gördel. Objektet väljer du. Arrangörerna återkommer till ”Naturfotograferna”. Reglerna för Månadens bild.
AKTUELLA AKTIVITETER
Lördag 8 juli. NATTLYS. Gör något annorlunda en lördagkväll. Angarngruppen glömmer fågellivet en stund, sätter upp ljusfällor och ser vad som händer. Nattfjärilar och andra skymningsflygare som man inte brukar se, kan avslöja sig mot vita duken. Vi tittar och artar tillsammans med duktiga entomologer från Stockholms Entomologiska Förening. Start vid parkeringen i Skesta hage 22.00. Vi håller på så länge något flyger, beroende på väder och vind. Kvällens värd är Ulric Ilveus.
Söndag 9 juli. VÄXTER, FJÄRILAR OCH ANDRA INSEKTER. Högtid för lepidopterologer. Du får hjälp med att hitta och artbestämma. Vi går runt både i och utanför reservatet. Samling vid Skesta hage parkering 10.00. Värd Gunnar Hesse.
Följ med till Angarngruppen. Det finns alltid några godbitar att dela på.