…aldrig dagen – förrän sälgskimmerfjärilen uppenbarade sig på grusig landsväg.
Betydligt vackrare än man kan tänka sig när man vet dess matvanor. En slurp exkrementer är mums. Roland Olsson plåtade detta exemplar. Senare har fler individer observerats i området Skesta hage Pplats. Se ”Dagfjärilar …. längre ner.
Fummel i valet av ”Publicera” eller ”Uppdatera” skapade oreda i förra inlägget. Webbred.
♦Prenumerant – klicka på ”rubriken” och du får den senaste uppdateringen.♦
Den ”nya” menyn har nu funnits ett tag. Snabbvägarna till aktuella sidor som tidigare låg till vänster, ligger nu under Hem.
Vi har tyvärr ingen möjlighet att besvara frågor via Kontakter nederst på sidorna. Vänd dig till värden för aktiviteten eller kontakter@angarngruppen.se
Här kommer en blandning av nya inslag och repriser.
I serien Veckans Fotograf presenterar vi nu Maria Frenne och hennes bilder på fåglar, några med en viss koppling till mat. Se Marias bilder.
Månadens bild. Objektet för juni månad var trollslända i någon form. Tävlingsmomentet är nu avgjort och bilderna från några av deltagarna kan visas upp. Se dom här. De små bilderna är bara smakprov.
För julis Månadens bild, gäller det att få in en fjäril eller fler i kameran. Bildligt menat förstås. Vill dom inte sitta still, kanske det går bra med en larv. Gott om tid, men det bör vara rätt väder. Vad gäller?
DAGFJÄRILAR, VÄXTER OCH ANDRA INSEKTER. Nu utökad med fler bilder. Gunnar Hesse beskriver dagens upptäckter, varav en var särskilt anmärkningsvärd den dagen.
Du missade kanske NATTLYS som lockade många insekter. Ulric Ilveus artade och skrev.
Feromoner som lockbete och hur man använder dem. Roland Olsson visar i text o foto.
Vet du att Angarnssjöängens historia finns beskriven ända från istiden. Kultur – historia.
Följ med på Angarngruppens månadsrunda och se årets rallar i verkligheten.
AKTUELLA AKTIVITETER
Onsdag 2 augusti. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30 Värd Tryggve Engdahl.
Måndag 8 augusti RYCK EN BRÄKEN. Naturvårdsdag i Skesta hage tillsammans med delar av Länsstyrelsen. Örnbräken är en ”störig” växt som i mängder tränger undan andra växter som ingår i näringskedjan för många insekter. Betande djur vill inte ta dem i sin mun. Handskar rekommenderas. Förste ryckare är Tryggve Engdahl som står innanför grinden och tar emot klockan 09.00 Förra årets skörd. Läs mer om bakgrunden