Vad kan man skönja i dimman

Alldeles nyss är sträckfågelräkningen avklarad – en aktivitet som binder samman fågelskådare inom hela Europa. Inom Angarngruppen blev tre olika platser aktuella, Angarnssjöängen, Hagbytippen och hemma hos oss på Sjöbacken. Det var väldigt lugnt på sträckfronten med stora fåglar, men en hel del trastar som rörde sig. Och en magisk morgon medan dimman lättade.

Foto Björn Wallentinus. Kanadagäss (och en obestämd gås) över Garnsviken.

Den här perioden är det lite lugnare med aktiviteterna i vår förening. Men kanske är det dags att hitta lite egna pärlor i reservatet. Vilken är din favoritplats? Och varför? Skicka till webredaktören, så kan vi under den mörka årstiden njuta av bilder och gamla upplevelser som du delar med dig.

Nästa aktivitet inom föreningen är årets sista Nattlys som går av stapeln 12 oktober. Samling vid Skesta hages parkering 18:00. Ulric Ilveus leder.

Visst vill du hjälpa till lite med det praktiska på vår naturvårdsdag 19 oktober lördag. Holkrensning denna gång. Värd Stefan Paulin.

6 november onsdag. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta. 07.30. Värd Lasse Berglund.

9 november lördag. NATURVÅRDSDAG. Risröjning på Klosterbacken. Samling vid
Olhamra parkering 09:00. Värd Tryggve Engdahl.

Men vad har då hänt under den senaste tiden?

Sträckskådning 5 oktober. Sammanställning pågår.

Foto Hans-Georg Wallentinus. 80 starar.

Oktober månadsrunda. Färggranna nypon och rönnbär lyste upp tillsammans med flera blå kärrhökar och en blåhake. 49 fågelarter fördelade(?) på 17 deltagare, allt i vackert väder. Läs mer här.

Workshopen om svampar 28 september blev mycket lyckad. Alla var nöjda under ledning av Björn Bråvander och Carina Lerdah. Rapport kommer.